Hlavní obsah

V Chorvatsku se převrátil autobus s českými turisty

– Novigrad • Aktualizováno

U chorvatského města Novi Grad havaroval v noci na sobotu autobus s českými turisty. Podle informací chorvatských médií se zranilo 21 lidí, kteří byli převezeni do nemocnice v Pule. Žádný z nich není v ohrožení života. Nehoda se stala na trase Novi Grad-Poreč u kamenolomu.

Článek

Autobus se převrátil na bok. Podle serveru 24sata ztratil zřejmě řidič kontrolu nad vozem v ostré zatáčce, autobus sjel z asi třímetrového svahu a převrátil se na bok. Silnice byla kluzká a řidič jel podle informací serveru rychle.

Podle serveru Nacional bylo v autobuse 31 turistů a dva řidiči. Nehoda se stala před čtvrtou hodinou ráno.

Na místě zasahovali záchranáři z Novego Gradu, silnice je uzavřena.

Autobus rozvážel české občany do tří hotelů, v okamžiku nehody byla jedna skupina turistů ve svém hotelu, řekla Jindra Malá z konzulárního jednatelství.

"Dostala jsem zprávu od ředitele nemocnice, že během dneška bude dalších 15 cestujících propuštěno z nemocnice, čtyři zůstanou v nemocnici na další léčení," řekla  Malá.

Cestující by měli ještě dnes pokračovat do cíle své cesty. Podle spolumajitele cestovní kanceláře Pavla Kellnera se turisté po dohodě s lékaři mohou rozhodnout, zda se vrátí do České republiky, nebo budou chtít odjet na místo dovolené. Malá uvedla, že část zraněných se zřejmě vrátí do Česka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám