Hlavní obsah

Velká voda přinesla na Slovensku do domu dělostřelecký granát

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Povodně ve slovenském městě Kežmarok mohly způsobit ještě větší tragédii, když rozvodněný Ľubický potok připlavil do jednoho z postižených domů funkční dělostřelecký granát. Jak informoval server tvnoviny.sk, obyvatelka domu přivolala policii a pyrotechnik granát odvezl a zneškodnil.

Článek

Obyvatelka domu objevila granát v suterénu svého domu v pondělí večer. Okamžitě zavolala policii. Pyrotechnik potvrdil, že se jednalo o funkční dělostřelecký granát ruské výroby z období po druhé světové válce.

Pomoc po povodních

Povodňová situace se na Slovensku uklidňuje. Vláda Roberta Fica vyčlenila 25 miliónů eur na individuální odškodnění občanů postižených povodněmi. V případě, že byly poškozeny neobytné části domu, dostane občan od státu 300 eur, v případě poškození obytných částí 1000 eur, a byl-li poškozen celý dům, tak 3000 eur.

Vláda chce několik dní před parlamentními volbami navrhnout, aby politické strany dostaly za volby méně finančních prostředků a ušetřené peníze by šly obcím zasaženým povodněmi. „Z peněz určených politickým stranám bychom chtěli vyčlenit čtyři milióny eur, které by dostaly kraje na opravu infrastruktury poškozené povodněmi,“ uvedl Fico.

Návrh by měla schválit vláda i parlament. Volby se na Slovensku konají v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám