Hlavní obsah

Taxikář postřílel v několika anglických městech 12 lidí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Whitehaven
Aktualizováno

Dvanáct lidí zastřelil a dalších 25 zranil taxikář, který na třiceti místech v anglickém hrabství Cumbria ve středu střílel po lidech ze svého auta. Anglická policie už odpoledne našla tělo 52letého Derrecka Birda, nevěděla však kolik je obětí. Původně se mělo za to, že jeho řádění nepřežili čtyři lidé.

Článek

Vrahovo tělo bylo nalezeno v zalesněné oblasti u Bootu nedaleko taxikářova opuštěného auta. Poblíž ležela i střelná zbraň, uvedly servery BBC a SkyNews.

Konstábl Stuart Hyde uvedl: „Mohu potvrdit, že jsme nalezli tělo v zalesněné oblasti u Bootu, o němž jsme přesvědčeni, že patří Birdovi. Formální identifikace bude provedena později.“

Foto: ČTK

Detektiv se dívá na tělo oběti v Egremontu.

Dodal, že spolu s tělem byla nalezena střelná zbraň. Nedaleko stál Birdův opuštěný Citroen Picasso. O příčině Birdovy smrti však policie zatím mlčí.

Zatím je známo, že nejprve byl v 10:35 zabit taxikář ve Whitehavenu. Ve stejném městě zastřelil Bird ještě dalšího kolegu a jednoho zranil. Pak jel podél pobřeží na jih a náhodně střílel po lidech. Útočil celkem na třiceti místech, i když se původně uvádělo, že jich bylo jen jedenáct.

Foto: David Moir, Reuters

Policejní vůz o těla oběti v Egremontu

Dva lidé byli zabiti v Seascale, kde byla z bezpečnostních důvodu uzavřena jaderná elektrárna. Jednou z dalších obětí je i farmář v oblasti Gosforthu, zabitý v 11:30. Střílelo se i v oblasti kolem Egremontu. Tam byla zabita před svým domem 60letá žena a muž na starém mostě.

Foto: Reuters

Derrick Bird na policejním snímku

„Nyní se soustředíme na pohyb pana Birda ve středu ráno. Jsme přesvědčeni, že značný počet lidí byl dopoledne zraněn střelami vypálenými ve Whitehavenu, Seascale a Egremontu,“ sdělila policejní mluvčí z Cumbrie „Je tu i několik obětí a policie je identifikuje, aby mohla informovat příbuzné.“

Majitelka taxislužby L Taxis Glenda Pearsová, pro kterou Bird pracoval, uvedla, že s obětí z Whitehavenu se Bird znal. Oba pracovali jako taxikáři. „Jen nevíme, co se stalo, zabitý byl Birdův přítel.“

Foto: ČTK

Policisté u těla oběti v Gosforthu

Taxikářka, která pracuje pro stejnou firmu, viděla Birda hned po první vraždě. „Řídil a ona viděla pušku. Byla hysterická, puška koukala z okýnka,“ převyprávěla majitelka firmy, co viděla její zaměstnankyně.

Motiv šílené střelby zatím není znám. Bird byl rozvedený a měl dva syny.

Reklama

Výběr článků

Načítám