Hlavní obsah

Nájemník žil deset let v bytě s mrtvolou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bristol

Deset let leželo pod kanapem v bristolském bytě mrtvé tělo. Objeveno bylo až poté, co se nájemník z bytu odstěhoval. Přestože si sousedé opakovaně stěžovali na děsivý puch, při kontrolách v bytě mrtvola nalezena nebyla. Úředníci dospěli k závěru, že zápach se line ze záchodu. Úřady jsou nyní vyšetřovány, že postupovaly liknavě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Patolog odhadl, že muž zemřel v roce 1998.

Článek

Kostra 73letého Denise Pringa byla objevena v roce 2008, když se musel nájemník městského bytu v bristolské čtvrti Bedminster Alan Derrick vystěhovat na základě soudního rozhodnutí, napsal ve středu list Daily Telegraph.

Podle patologa zemřel Pring mezi dubnem a červnem 1998.

V Derrickově bytě původně přebýval, protože neměl kam jít. Když zemřel, Derrick propadl panice, bál se, že by se mohl dostat do potíží s úřady, protože svého přítele, s nímž popíjel, nechával v bytě přespávat bez povolení.

Jeho smrt proto neohlásil, tělo přikryl polštáři, na které dal dvě křesla. Poté je ještě přemístil.

Úřady na základě stížností sousedů na odporný puch dvakrát Derrickův byt navštívily, ale mrtvolu neobjevily.

Radní Jon House přiznal, že větší aktivita před devíti deseti lety by napomohla k rychlejšímu objevení těla. Omluvil se jak Pringově rodině, tak sousedům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám