Hlavní obsah

Ženy se do vysoké politiky nehodí, řekl ukrajinský premiér

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Feministky na Ukrajině pobouřil nový premiér Mykola Azarov. Ženy se podle něj nehodí do vysokých politických úřadů, a to také proto, že prý nejsou schopné vykonat reformy.

Foto: Konstantin Chernichkin , Reuters

Ukrajinský premiér Mykola Azarov

Článek

Ženská sdružení si na chování Azarova, který předsedá kabinetu, v němž jsou samí muži, stěžovala u ombudsmana. Premiér podle nich zastává názory neandrtálce.

Azarov svá slova pronesl minulý pátek. Řekl, že problémy ukrajinské ekonomiky nabyly takového charakteru, že je nemůže řešit žena.

"Někteří říkají, že náš vládní kabinet je příliš velký, jiní, že v něm chybějí ženy - není se při jeho zasedáních na koho dívat: samé nudné obličeje. S veškerým respektem vůči ženám, vedení reforem není ženská práce," pronesl.

Dodal ještě, že nová vláda je schopna pracovat 16 hodin denně bez přestávek a víkendů.

Média v té souvislosti připomněla Azarovova spojence, prezidenta Viktora Janukovyče, který během únorové předvolební kampaně pronesl, že jeho sokyně Julia Tymošenková by se měla vrátit do kuchyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám