Hlavní obsah

Šéf odborů ruského Gazpromu zastřelil místo kance manažera

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Šéf odborů ruského plynárenského gigantu Gazprom Vladimir Babkin na lovu zastřelil náměstka ředitele pobočky Gazprom-Nadym Konstantina Pavlova. Informovala o tom ve středu ruská média s tím, že k neštěstí došlo už v pátek.

Foto: Dana Sokolová, Novinky

Odborář mířil na kance. Ilustrační foto

Článek

Oba muži vyjeli i s dalšími na lov k městu Čajkovskij nedaleko Permu do revíru, jenž patří řediteli plynárenského Transgazu. Babkin si podle verze tisku spletl Pavlova s kancem a vystřelil na něj z lovecké pušky. Podle policejní zprávy ale odborář střílel na skutečného kance, nešťastnou náhodou však trefil kolegu. Pavlov (37) zemřel v nemocnici na závažná zranění břicha.

„Oba lovci byli v jedné linii. Mezi nimi proběhl kanec. Pavlov na něj vystřelil jednou, Babkin dvakrát. V okamžiku, kdy střílel podruhé, mu však uklouzla noha a on vypálil na kolegu,“ popsal tragédii policejní zdroj. Pavlov podle něj opustil střeleckou pozici, kterou měl stanovenu, a tím zjevně sám k neštěstí přispěl.

Policisté ovšem zjistili, že Babkin střílel z cizí zbraně, což ruská legislativa neumožňuje. Nedaleko od místa nehody navíc našli zabitého losa, jenž je v tuto dobu hájený.

Reklama

Výběr článků

Načítám