Hlavní obsah

Evropské silnice i železnice zahltila štědrá sněhová nadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká část Evropy se s obtížemi potýká s další sněhovou nadílkou. V Německu a Rakousku sníh způsobil zácpy na silnicích, v Rumunsku nejezdí vlaky. Letiště v Německu dokonce rušila lety. Sněhové vánice zledovatělé silnice trápí i jih Anglie.

Článek

V Rakousku  napadlo za půl dne 40 centimetrů sněhu. Na celém území státu jsou zledovatělé a zasněžené silnice příčinou řady dopravních nehod. Například část severo-jižní tauernské dálnice musela být v noci na čtvrtek na několik hodin uzavřena po srážce dvou nákladních automobilů.

V zemi se zvýšilo i riziko lavin ve východní části jihorakouské země Štýrsko a na západě Dolních Rakous platí čtvrtý, tedy druhý nejvyšší možný stupeň lavinového nebezpečí. V oblasti Salcburku, Horních Rakous a části Štýrska nadále platí třetí stupeň.

Frankfurt zrušil 140 letů

Sníh blokoval i německé dálnice, například na dolnosaské A27 se během dvou hodin stalo pět nehod.

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem zrušilo 140 letů, dalších sto jich zrušil mnichovský vzdušný přístav.

Další sníh napadal i v Anglii, problémy měli podle informací AP hlavně řidiči v Kentu a Východním Sussexu. Některé vlakové spoje byly zrušeny nebo měly zpoždění. V Kentu zůstalo zavřeno 120 škol.

Mráz na ostrovech bude podle meteorologů i v následujících dnech.

V Rumunsku jsou tři metry sněhu

Obrovské sněhové závěje trápí Rumunsko, v zemi jsou na některých místech až tři metry sněhu, v závějích uvízly vlaky. Silničáři uzavřeli některé silnice a dálnice především v jižní části země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám