Hlavní obsah

Počet svateb klesl v Británii na rekordní minimum

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii šly v roce 2008 poprvé k oltáři ani ne dvě ženy ze sta. Konkrétně se rozhodlo vdát se pouhých 1,96 procenta z nich. To je téměř polovina oproti stavu před 25 lety, uvedl deník The Daily Telegraph. V zemi se vedou pravidelné záznamy o sňatcích od roku 1862.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak vyplývá z údajů národního statistického úřadu, poměr mužů, kteří se rozhodli pro vstup do manželství, klesl podobně. Manželství je neoblíbené, komentoval data list s tím, že nejvíce sňatků bylo uzavřeno začátkem druhé světové války v roce 1940. Tehdy se poprvé vzalo 426 000 párů starších 16 let. Předloni to bylo necelých 74 000 párů.

Deník to přičítá na vrub narůstajícím nákladům na pořádání svatby, nedostatečné podpoře vlády instituci manželství, ale i většímu množství žen budujících si slibnou kariéru a odkládajících manželský život na později.

Průměrný věk Britek vstupujících poprvé do manželského svazku se blíží hranici 30 let. Konkrétně to loni bylo 29,9, zatímco v předchozím roce 29,8 roku. U mužů průměrný věk vzrostl z předchozích 32 let na 32,1 roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám