Hlavní obsah

Horníci, kteří zahynuli v Handlové, měli v krvi alkohol

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Devatenáct z dvaceti obětí srpnového výbuchu v dole ve slovenském městě Handlová bylo v čase neštěstí pod vlivem alkoholu. Napsal to týdeník Plus 7 dní, který se odvolává na vyšetřovací spis. Horníci měli údajně v krvi 0,7 až 1,6 promile.

Článek

Horníci z Hornonitranských dolů Prievidza těmto informacím nevěří. „Je to hloupost, totální nesmysl,“ reagují. Šéf Ústavu soudního lékařství v Martině František Novomeský ale prohlásil: „Dospěli jsme k jednoznačným závěrům a ty jsme předložili policii,“ uvedl.

Jedna z vdov přiznala, že policisté ji řekli, že jejímu muži našli v krvi alkohol. „Nevím kolik to bylo promile, nevím zatím nic bližšího. Nedovolili mi nahlédnout do spisu. Můj muž nepil. Nevěřím, že mu našli alkohol v krvi,“ odmítá obvinění vdova. To samé tvrdí i další pozůstalí.

Důlní záchranář tvrdí, že po úspěšném zásahu si někdy dají skleničku, ale před zásahem nikdy. „Nevěřím, že pili. O jednom vím, že ráno hlásil, že nemůže nastoupit do služby, protože pil. Nadřízený mu řekl, že je to jedno, sfárat musí stejně.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám