Hlavní obsah

Autobus v Petrohradu smetl tucet lidí z chodníku, dva zahynuli

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Městský autobus vjel v Petrohradě na chodník plný lidí. Při tragédii dvě osoby - 37letý muž a 22letá dívka - zahynuly, dalších deset lidí včetně tříletého dítěte bylo převezeno do nemocnice s různě těžkými zraněními, napsala Komsomolskaja pravda.

Článek

Autobus číslo 15 vjel v 16:45 místního času (14:45 SEČ) do lidí na zastávce na Něvském prospektu u zastávky. Autobus nejprve srazil reklamní poutač, pak narazil do přístřešku na zastávce, který otočil o 180 stupňů. Až pak se zastavil, uvedl server Fontanka.ru. Na zastávce čekalo přes dvacet osob.

"Podle předběžných informací při havárii dva lidé zahynuli a dalších 12 lidí utrpělo různě závazná zranění," oznámily místní úřady a dodaly, že na místě zasahují záchranáři i policie.

Policie předpokládá, že nehodu zavinila závada autobusu, kterému selhaly brzdy nebo se mu zasekl pedál plynu, 58letý řidič byl střízlivý.

ČTK uvedla, že nehody využili zloději, kteří se snažili okrást zraněné, brali jim peněženky a mobilní telefony.

Reklama

Výběr článků

Načítám