Hlavní obsah

Britští chlapci dostali pět let za brutální mučení vrstevníků

Novinky, aš,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffiled
Aktualizováno

Nejméně pět let stráví ve vězení dva bratři z britského Edlingtonu ve věku deset a jedenáct let, kteří brutálně mučili půldruhé hodiny dva své vrstevníky. Bili je a sexuálně je zneužívali, napsal list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Oba dostali střednědobý trest vězení, což znamená, že za mřížemi stráví nejméně pět let, rozhodl soudce sheffieldského soudu Justice Keith. Propuštěni mohou poté být jen v případě, že úřady dospějí k závěru, že už nejsou nebezpeční.

„Oba dva představujete vážné nebezpečí pro ostatní. Vaše zločiny jsou výjimečné,“ sdělil obviněným soudce a dodal. „Prodlužované sadistické násilí nemělo jiný důvod, než že vás vzrušovalo.“

Když se pachatelů vyšetřovatelé zeptali na motivy řekli jen: "Protože nebylo co dělat."  

Chlapce napadli na hřišti

Oba dva napadli své vrstevníky ve věku devět a jedenáct let na hřišti v Edlingtonu o dubnové sobotě 2008.

Oběti zavedli do polodivokého parku, kde je okradli, fackovali, kopali, skákali po nich a mlátili je cihlami a větvemi. Skákali jim po hlavě a genitáliích, nutili je jíst bahno a pořezali je skleněnými střepy, dusili je a popálili. Jednomu z nich klackem propíchli ruku až na kost a pak mu v ráně uhasili cigaretu. Staršímu chlapci hodili na hlavu porcelánovou výlevku. Poté je svklékli a sexuálně ponižovali.

Bratři svým obětem při mučení hrozili smrtí. Mladšímu chlapci v jednu chvíli utáhli kolem krku smyčku a ptali se ho, jestli už umírá. Část mučení dokonce natočili na ukradený mobil. Před soudem byl promítán asi dvacetivteřinový záběr zachycující jednoho chlapce na zemi zalitého krví.

Pak chlapce nechali zkrvavené a napůl nahé v šoku pod strání u koryta řeky.

Napadení přežili jen proto, že oba bratry už bolely ruce, takže je dál nebili.  

Obětem útočníci nakázali, aby nikam nechodily, jinak je vyřídí. Po jejich odchodu se devítiletý chlapec zeptal staršího kamaráda, jak na tom je. "Nevidím a nemůžu se hýbat. Jdi, já tu umřu," řekl mu. Mladší dokázal dojít k nejbližšímu domu. Staršího později našli napůl v bezvědomí s poraněními na hlavě a podchlazeného. Podle lékařů byl zázrak, že nezemřel.

Podle sociálních pracovníků oba pachatelé vyrůstali ve velmi špatném domácím prostředí. Jejich otec před nimi brutálně napadal matku, která měla celkem šest dětí. Rodiče jim také běžně pouštěli extrémně násilné filmy, uvedla ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám