Hlavní obsah

Albánci údajně zadržují posádku letadla AirSlovakia

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Za zatím nevyjasněných okolností zadržují v Albánsku 11 zaměstnanců letecké společnosti AirSlovakia. Když se o případ začala zajímat slovenská diplomacie, Albánci řekli posádce letadla, aby se v Albánii cítili jako doma, uvedl deník Sme. Nesmí ale zemi opustit.

Článek

"Kdyby se některý z nás pokusil zemi opustit, na letišti ho zadrží," řekl jeden z členů posádky.

"Slováci jsou v kontaktu s vedoucím našeho zastupitelského úřadu v Tiraně. Ten je vysloveně upozornil, že pokud by došlo k náznaku jakéhokoli omezování, mají ho infornmovat a podnikne potřebné kroky," uvedl mluvčí slovenské diplomacie Peter Stano. Podle mluvčího Slováci zatím o pomoc nepožádali.

Případ pravděpodobně souvisí s nedělním nouzovým přistátím letadla společnosti Albanian Airlines v Bratislavě. [celá zpráva]

Boeing 737-300 Albánci pronajímají od společnosti AirSlovakia. Letadlo se stovkou lidí na palubě směřovalo z Tirany do italské Bologně a Bratislava je zcela mimo této trasy. Podle mediálních informací nešlo o technickou závadu na letadle, ale piloti přistáli na Slovensku záměrně.

Podle televize Joj není vyloučeno, že za přistáním byly finanční nesrovnalosti. Členové posádky údajně čtyři měsíce nedostali plat. Letecká společnost Air Slovakia tyto informace odmítla.

Podle Sme má letecká společnost AirSlovakia finanční potíže a jen na sociálním pojištění dluží 700tisíc eur (přes 18 milionů Kč). "Piloti a posádka nedostávají pravidelně plat od října 2009," řekl deníku jeden ze zaměstnanců letecké společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám