Hlavní obsah

Mráz a sníh komplikuje dopravu v Německu a v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mráz a sníh v noci na úterý zkomplikovaly silniční a železniční dopravu v Německu i v Polsku. Kvůli náledí havarovala v Německu řada aut, nehody si vyžádaly nejméně čtyři lidské životy, problémy má i železnice stejně jako v Polsku. V Rakousku zahynul na náledí člověk.

Článek

V Severním Porýní-Vestfálsku zahynul dvaadvacetiletý řidič poté, co jeho vůz dostal na náledí smyk a narazil do plně naloženého kamiónu. U Hannoveru se na dálnici A2 převrátil nákladní vůz. Za ním jedoucí řidič osobního vozu nestihl včas zabrzdit a do kamiónu narazil; dálnice zůstala sedm hodin uzavřena. Tragicky skončila nehoda ve Schwarzwaldu, kde řidička s malým vozem dostala na mostě smyk a narazila do protijedoucího vozu a poté do kamionu. Řidička i dva lidé v protijedoucím autě na místě zahynuli.

Německá dálnice A7 u šlesvicko-holštýnského Neumünsteru, A2 u Hannoveru stejně jako A19 v Meklenbursku-Předním Pomořansku byly kvůli nehodám, závějím a popadaným stromům několik hodin zcela uzavřeny.

Také na dalších místech v Německu si policisté i hasiči připsali řadu zásahů, které se většinou obešly bez vážnějších zranění.

Velké problémy měla i německá železnice, na severu země byla řada tratí neprůjezdných a vlakové soupravy zablokovaly přívaly sněhu. Musely být nasazeny pluhy.

V Rakousku umrzl muž

V rakouském Štýrsku zahynul 75letý důchodce, když se ze svého domu vydal v pyžamu ke schránce vyzvednout ranní noviny. Na schodech vstupu do domku uklouzl, praštil se do týla a omdlel. Když jej tam manželka za hodinu a půl našla a přivolala pomoc, byl už mrtvý. Podle lékaře záchranky zemřel na podchlazení.  

Problémy v Polsku

Potíže na železnici byly i v Polsku v oblasti Katovic, Čenstochové a Krakova. Dráhy zrušily asi 100 spojů, šlo hlavně o vlaky na regionálních tratích. Provoz byl omezený na asi 200kilometrovém úseku železnice, může za to hlavně námraza na trolejích a polámané stromy na kolejích.

V Miroslawicích nedaleko Vratislavi se v úterý zřejmě pod tíhou sněhu zhroutila další skladištní hala, v níž byly skladovány vánoční ozdoby. Ve skladu pravděpodobně nikdo nebyl.

V Británii dochází posypový materiál

Britští silničáři, kteří se v posledních dnech potýkali s mimořádnými přívaly sněhu, začali podle serveru telegraph.co.uk nejméně o 25 procent méně solit a štěrkovat vozovky, protože zásoby posypového materiálu se značně ztenčily. Nový posyp by měly technické služby obdržet ke konci týdne.

V příštích 48 hodinách by mělo podle meteorologů napadnout ve Walesu až 15 centimetrů sněhu, ve Skotské vysočině se očekává asi 20 centimetrů nového sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám