Hlavní obsah

Pes zahnal medvěda, který se zakousl do myslivce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Myslivec ze slovenského Martina měl obrovské štěstí, když ho před rozzuřeným medvědem zachránil kolegův pes. Jak informuje portál tvnoviny.sk Martinu Šatanovi (41) se medvěd zakousl do zadní části trupu, ale naštěstí se polekal štěkotu psa a svou oběť pustil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Šatan, který jen před měsícem složil myslivecké zkoušky, šel do lesa kontrolovat krmení pro vysokou zvěř, když zaslechl podezřelý zvuk. Když se podíval za sebe, uviděl medvěda, který běžel přímo k němu. "V takové chvíli nemyslí člověk na nic jiného než na záchranu," uvedl.

Medvěd zaútočil na muže zezadu, zakousl se mu do těla a vyhodil ho do vzduchu. Naštěstí myslivci přispěchal na pomoc kolegův pes, který štěkáním medvěda zahnal.

Myslivec neutrpěl vážnější zranění, ale musí chodit na injekce proti vzteklině. Obyvatelé z okolí mají z medvědů obavy, protože v teplém počasí se ještě neuložili k zimnímu spánku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám