Hlavní obsah

Strýc ukradl milióny z fondu pro postiženou pětiletou neteř

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii skončil za mřížemi 33letý bankéř z východního Londýna, který z dárcovského fondu pro jeho postiženou pětiletou neteř vybral přes 300 000 liber (zhruba devět miliónů korun). Penězi se snažil udržet své rozpadající se manželství, ale také za ně kupoval šperky a dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Ellie May Challisová

Článek

Ellie May Challisové z Little Clactonu museli lékaři amputovat ruce a nohy kvůli meningitidě, když jí byl rok. Stovkám Britů se dívky zželelo a vznikl fond na její podporu. Rodiče se rozhodli obrátit se s prosbou o správu fondu na strýce malé Ellie a finančníka banky Lloyds TSB Darrena Pease.

Rozhodnutí se nevyplatilo. Pease v průběhu tří let připravil fond o 315 000 liber. Policie se o něj začala zajímat v červnu, když rodina zjistila, že na účtu zbylo pouhých 239 liber (okolo sedmi tisíc korun).

Otec dvou dětí Pease se ke zpronevěře přiznal a korunní soud v Basildonu ho minulý týden poslal na čtyři roky za mříže. Byl uznán vinným v 18 z celkových 31 bodů obžaloby. Navíc se ukázalo, že vybral také 65 000 liber (téměř dva milióny korun) ze spořícího účtu své babičky.

Banka Lloyds podle vyjádření Peaseovy bývalé ženy Jacqueline peníze pětileté Ellie vrátila. Právě u Lloyds se Pease naučil trikům finančních podvodníků. Peníze vybíral s pomocí šeků, na nichž vedle své osoby podepisoval i druhého správce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám