Hlavní obsah

Děti děkana v Trenčíně vrátí diplomy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dcera a syn děkana Fakulty sociálně-ekonomických vztahů Trenčínské univerzity Alexandra Dubčeka vrátí své diplomy, které získali po expresním studiu. Členka Akademického senátu, která měla rovněž studovat překotně rychle, si diplom zatím ponechá.

Foto: Andrej Luprich , ČTK

Budova trenčínské univerzity

Článek

Kontrola ministerstva školství prověří udělování titulů na všech fakultách Trenčínské univerzity. Ministr školství Ján Mikolaj dočasně zakázal zmíněné fakultě přijímat nové studenty. Ministr oznámil, že podá podnět prokurátorovi pro podezření z podvodu, podplácení a falšování veřejné listiny.

Právnické rychlokvašky

Dcera Daniela Bánociho absolvovala tříleté bakalářské studium za devět měsíců a z toho byla jeden semestr na studijním pobytu v Bologni. Děkanův syn pětileté studium stihl za tři roky a z toho byl ještě rok na studiích v Anglii.

Rektor Trenčínské univerzity Miroslav Mečár tvrdí, že studentům, kteří chodili do školy kratší dobu než je běžné, uznali zkoušky z jiných škol.

Zaměstnanci žalují univerzitu

Podle deníku Pravda někteří bývalí zaměstnanci Trenčínské univerzity žalují školu. Tvrdí, že byli propuštěni pouze proto, že poukázali na nezákonný způsob získávání diplomů u některých studentů.

Univerzitu chce rovněž žalovat bývalá proděkanka, které údajně rektor zakázal učit, když poukázala na podivné zacházení s finačními prostředky, které platili za studium externisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám