Hlavní obsah

Dva skotští pedofilové znásilňovali i kojence, dostali doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Soud v Edinburghu ve čtvrtek odsoudil k doživotnímu vězení dva muže, kteří řídili největší známou pedofilní síť ve Skotsku a dopustili se sexuálního násilí na dětech, včetně na jednom tříměsíčním.

Foto: Novinky

Článek

V praxi trest znamená, že jeden z nich musí strávit ve vězení nejméně šestnáct a druhý nejméně třináct let. Oznámila to agentura Reuters. 

Odsouzenci jsou jednačtyřicetiletý Neil Strachan a o tři roky mladší James Rennie. Strachan byl mimo jiné shledán vinným z pokusu o znásilnění osmnáctiměsíčního chlapce a Rennie ze sexuálního obtěžování chlapce, které začalo, když byly oběti tři měsíce, a trvalo přes čtyři roky.

Oba byli usvědčeni také v řadě případů týkajících se zneužití dětí pro pornografii. V souvislosti s tím bylo už dříve odsouzeno dalších šest mužů.

Strachan, který může být propuštěn nejdříve po šestnácti letech, byl už v minulosti dvakrát odsouzen pro trestné činy sexuálního rázu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám