Hlavní obsah

V Trenčíně získali syn i dcera děkana diplomy v turbostudiu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trnčín

Případ příliš rychle získaného diplomu dcery děkana Trenčínské univerzity má pokračování. Rovněž syn děkana Fakulty sociálně-ekonomických vztahů Daniela Bánociho získal diplom a titul inženýra překotně rychle. Jak upozorňuje deník Pravda, pětileté studium stihl za tři roky a z toho byl ještě rok na studiích v Anglii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Děkanova dcera získala diplom a titul inženýra za necelých devět měsíců, přičemž jeden semestr byla na studijním pobytu v italské Bologni.

Podivné praktiky na Trenčínské univerzitě potvrdila bývalá proděkanka pro pedagogické záležitosti Mária Gogová. „Je to jen vrchol ledovce,“ tvrdí Gogová.

Podle ní hned několik dalších desítek externích studentů dostalo diplom stejně pochybným způsobem jako děkanovy děti. „Při státnicích jim chyběly první dva ročníky, neměli být připuštěni ke zkouškám,“ říká. Údajně když na pochybení upozorňovala, byla odvolána z funkce.

Děkan Bánoci tvrdí, že s tím nemá nic společného. „Zeptejte se proděkanky, která měla tehdy na starosti pedagogické věci,“ uvedl. Rektor Trenčínské univerzity Miroslav Mečár tvrdí, že studentům, kteří chodili do školy kratší dobu, než je běžné, uznali zkoušky z jiných škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám