Hlavní obsah

Pacient uprchl z psychiatrické léčebny a okamžitě vraždil

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Z psychiatrické kliniky ve slovenské obci Veľké Zálužie v pondělí uprchl 19letý pacient, který vzápětí ubil francouzskou holí k smrti 81letou ženu a další lidi ohrožoval. Jak informoval deník Sme, Martin z Topoľčan, který byl hospitalizován od soboty, neprojevoval agresivitu, ale v pondělí ráno vykopl mříže na okně, přelezl dvoumetrovou zeď s ostnatým drátem a napadl ženu, která pracovala v zahradě svého domu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Po vraždě si sedl na zídku před domem," citoval deník svědky. Sousedka ho okřikla, co tam hledá, tak napadl i ji. Začal ji škrtit, ale naštěstí jí přišli na pomoc sousedé, kteří Martina zadrželi až do příjezdu policie.

"V sousedství je mateřská škola. Nechceme ani pomyslet na to, co by se stalo, kdyby si to namířil tam. Mohl to být masakr," uvedli místní obyvatelé.

"Martin byl na drogách. Doma byl agresivní, všechno rozbíjel. Přivezli ho k nám s podezřením na duševní nemoc. Souhlasil, že se bude dobrovolně léčit," uvedl personál nemocnice. Pacient byl umístěn na akutním oddělení, byl klidný a neprojevoval žádnou agresivitu. V pondělí najednou vykopl bezpečnostní mříž na okně, která byla ukotvena ve zdi na čtyřech místech ve 20centimetrové hloubce. "Okamžitě jsme volali policii," uvedl primář.

Do příjezdu policie však Martin zabil stařenku a napadl další ženu. "Muži hrozí 20 až 25 let vězení," uvedla policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám