Hlavní obsah

Švédská policie dopadla několik podezřelých z vrtulníkové krádeže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská policie v neděli zadržela několik podezřelých z podílu na krádeži značného množství bankovek z bezpečnostní agentury G4S. Při středeční loupeži v bezpečnostním terminálu Västberga ve Stockholmu lupiči přistáli na střeše objektu ukradeným vrtulníkem. Dovnitř se probili výbušninami a okamžité sledování znemožnili tím, že do hangáru s policejními vrtulníky nastražili fingovanou bombu.

Článek

Arne Andersson ze švédské kriminálky pro deník Dagens Nyheter uvedl, že policie zasáhla proti podezřelým v několika etapách dopoledne ve Stockholmu a jeho okolí. "Zadržení, která provedl útvar rychlého nasazení, se odehrála bez problémů," řekl.

Někteří ze zadržených již měli záznam v trestním rejstříku. Švédská policie rovněž bez detailů uvedla, že za úspěch operace vděčí i díky spolupráci s policejními silami z jiných zemí.

Bezpečnostní agentura G4S vypsala za tipy vedoucí k dopadení pachatelů odměnu sedm miliónů SEK (více než 17 miliónů Kč). Přesná výše sumy, jíž se pachatelé zmocnili, přitom stále nebyla oznámena. Podle některých odhadů se mohlo jednat až o stamilióny švédských korun.

Předpokládá se, že za loupeží stojí dobře organizovaná mezinárodní skupina s velkou znalostí prostředí, z něhož byly peníze ukradeny. Pilot kradeného vrtulníku mohl mít podle některých domněnek zvláštní vojenský výcvik a zkušenosti z některého z válečných konfliktů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám