Hlavní obsah

Německý poslanec uhodil ženu, která na něj vylila mléko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Čtyřicetiletá bavorská selka Regine Lehmeierová vylila v pondělí konev mléka na bavorského křesťansko-sociálního poslance Aloise Karla. Poslanec si to nenechal líbit a uhodil ji do obličeje, uvedl list Süddeutsche Zeitung. Selka a další producenti mléka využili mítinku CSU k protestům proti nízkým výkupním cenám mléka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Proti nízkým výkupním cenám mléka protestovali opakovaně i čeští zemědělci.

Článek

"Určitě musíme počítat s pokračujícími protesty," potvrdil šéf BDM Romuald Schaber.

Alois Karl se účastnil předvolebního mítinku v pivním stanu v Lauterhofenu. Akce využili zástupci svazu německých chovatelů dojného dobytka BDM k protestům proti nízkým výkupním cenám mléka, které jen lehce překračují dvacet centů za litr (pět korun). Před stanem hlučně protestovali. Proto poslanec šel hovořit s demonstranty.

U vchodu do stanu stála rozhořčená Lehmeierová. Když vyšel poslanec ven, vylila na něj konev mléka. Ten se ale řídil starozákonním oko za oko, zub za zub, uvádí list Focus, a okamžitě jí vlepil facku.

"Dostala ode mě facku," přiznal se Süddeutsche Zeitung. „Její řešení je nechutné a nekorektní,“ citoval jej Focus. Poslanec uvedl, že chápe zoufalou situaci zemědělců, ale "co je moc, to je moc".

Poslanec, na kterého bylo vylito mléko z dvacetilitrové konve asi sedm až osm litrů mléka, měl promočené šaty. „Přestože měl mokrý oblek i hlavu, dál řečnil,“ uvedla demonstrantka.

Server Spiegel Online informoval, že Lehmeierová uvažuje o podání trestního oznámení na poslance. Facka od bývalého starosty okresního města Neumarkt a právníka byla tak silná, že musela být ošetřena. Lékaři jí diagnostikovali pohmoždění krční páteře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám