Hlavní obsah

Dvojice teenagerů plánovala vyhodit školu do povětří

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii ve středu začal soud se dvěma náctiletými hochy, kteří jsou obvinění z plánování pumového útoku ve škole v Manchesteru. Akci chtěli podle žalobců provést na výročí masakru ve škole v americkém městě Columbine.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Stanice SkyNews uvedla, že 18letý Matthew Swift a 16letý Ross McKnight před plánovaným útokem provedli zkoušku bomby. Tu chtěli odpálit ve škole Audenshaw v dubnu v den 10. výročí masakru v coloradském Columbine.

Žalobci před soudem v Manchesteru uvedli, že dvojice rovněž plánovala umístit nálož na parkoviště před blízkým nákupním centrem. Exploze měla zaměstnat záchranáře před zamýšleným druhým výbuchem ve škole.

Diskutovali, fantazírovali a nakonec se dohodli, že své fantazie promění ve skutečnost. Plánovali napodobit vrahy z Columbine.
žalobce Peter Wright

Mladíci obvinění popírají.

Při masakru na Columbine High School 20. dubna 1999 zabila dvojice studentů Eric Harris a Dylan Klebold dvanáct spolužáků a jednoho učitele, než zbraně obrátili proti sobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám