Hlavní obsah

Policie dopadla bosse neapolské mafie

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapol

Prominentního bosse neapolské mafie cammory Vinzenza Acanforu, který byl od roku 2007 na útěku, zatkla ve středu italská policie. Šestačtyřicetiletý zločinec odsouzený k devíti letům vězení za vydírání a nezákonné držení zbraní byl dopaden v bytě svého otce.

Článek

Acanfora byl dopaden v rámci rozsáhlé razie v několika italských regionech. Policie při akci v desítkách barů a diskoték, včetně podniků v renomovaných turistických letoviscích, zatkla celkem 40 lidí a dalších 226 obvinila z držení drog.

Camorra se zaměřuje na obchod s narkotiky, vydírání a na provozování hazardních her. V posledních měsících policie zatkla několik mafiánů, například v červenci významného člena camorry Vincenza Caponeho. V květnu dopadla jednoho z nejvýznamnějších bossů kalábrijské mafie 'ndranghety Salvatora Coluccia.

Reklama

Související témata:

Související články

Neapolská mafie odsoudila autora k smrti

Roberto Saviano (29), autor antimafiánského bestselleru Gomorra, by měl být podle rozhodnutí neapolské mafie camorry do konce tohoto roku mrtvý muž. Zatím...

Výběr článků

Načítám