Hlavní obsah

Čeští rodiče ztratili dítě na Malé Fatře

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodiče z České republiky v neděli ztratili 12letého syna na Malé Fatře na Slovensku. Jak informuje Horská záchranná služba (HZS) na své internetové stránce, dítě se rodičům ztratilo na turistickém chodníku Nové diery. Dítě bylo nalezeno a je v pořádku.

Článek

Otec hledal syna hodinu sám, až potom nahlásil případ horským záchranářům ve Vrátné dolině. Než členové horské záchranné služby zorganizovali záchrannou akci, telefonovali příbuzní dítěte, že kluka našli a jsou s ním na cestě do obce Štefanová.

Záchranná akce byla následně zrušena. Otec si dítě vyzvedl v Štefanové a dostavil se s ním na oblastní středisko HZS ve Vrátné dolině. Zde byli dítě i rodiče poučeni o bezpečném pohybu na horách.

V neděli se stal ještě jeden podobný případ, když turista našel na turistickém chodníku v Mengusovské dolině ve Vysokých Tatrách 7letou dívku, která se ztratila rodičům. Turista telefonicky informoval záchranáře a sestoupil s dítětem k Popradskému plesu. Zde odevzdal dítě záchranářům, kteří za pomoci policie našli její rodiče.

Záchranáři v posledním období zaznamenali množství případů ztracených dětí v horském terénu. HZS doporučuje, aby si rodiče dávalina děti v horách větší pozor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám