Hlavní obsah

Slovenská policie zastřelila Čecha podezřelého z loupeže

Právo, Novinky, Ivan Vilček, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenská policie v noci na čtvrtek zastřelila 34letého Čecha, který byl hledán pro podezření, že v roce 2002 s dalšími komplici vyloupil klenotnictví v Německu. Martin N. z Karviné letos na konci května v Havířově odzbrojil a spoutal české policisty, kterým navíc ujel jejich služebním vozem.

Článek

O zásahu proti hledanému Čechovi ve čtvrtek informoval mluvčí slovenského policejního prezídia Martin Korch. Policie ho podle něj vypátrala v rodinném domě v Handlové na Slovensku.

Ozbrojenému zásahu předcházelo bezvýsledné šestihodinové vyjednávání. Nakonec policisté použili zbraně poté, co se po nich muž během zásahu snažil vystřelit.

"Policisté použili zbraň a zasáhli ho do ruky, ve které držel zbraň. Střela však zasáhla i plíce a přes dvacetiminutové následné oživování tento muž zemřel. Zákrok a použití zbraně byly vyhodnoceny jako opodstatněné a zákonné," řekl Novinkám Korch. 

Slovenská policie po hledaném muži pátrala na základě eurozatykače, který vydal Krajský soud v Ostravě. Zastřelený muž byl podezřelý, že v listopadu 2002 se dvěma spolupachateli vnikl do klenotnictví v německém Forchheimu, kde pod hrozbou použití zbraně přinutili přítomné osoby lehnout si na zem a z podniku odcizili luxusní hodinky v hodnotě 118 450 euro, tedy asi 3 026 400 Kč. 

Poté, co hledaný v Havířově unikl eskortě, ho česká policie označila za nebezpečného pachatele. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám