Hlavní obsah

Mladí záchranáři vytáhli z moře ve Walesu 40 lidí

Novinky, Vladimir Michna, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenby

Skupina mladých záchranářů v sobotu odpoledne v Tenby v západním Walesu zachránila před utopením v moři 40 lidí. Voda utrhla kus písčitého břehu. Ve Velké Británii je trojice záchranářů, která přivolala ještě další posily, označena za hrdiny.

Článek

Adam Pitman, Coral Lewisová a Jon Johnson zachránili 36 dětí a čtyři dospělé. Ti se ocitli ve vodě poté, když se během přílivu utrhla písečná duna na mořském břehu. Mohli se utopit, ale záchranáři, kteří věděli o nebezpečnosti této oblasti, je z vody dostali.

“Prováděli jsme kontrolu oblasti, viděli jsme, že ti lidé nejsou místní a proto to pro ně bylo velmi nebezpečné,” řekl jeden ze záchranářů Jon Johnson.

“Jakmile jsem se dostal na místo, písečná duna se sesypala a to znamenalo, že se čtyřicítka zcela oblečených lidí ocitla ve vodě, která jim vystoupala až nad hlavy,” popsal Johnson.

Ve vodě jsou každý den, jsou velmi aktivní, fyzicky připravení
vedoucí záchranářů Neil Thomas

Záchranáři okamžitě zavolali posily a s využitím záchranných člunů začali tonoucí vytahovat z vody. Většina z nich byly děti ve věku mezi 12 a 15 lety. Několik zachráněných potřebovalo okamžitou první pomoc.

“Většinou byli v šoku. Začali panikařit a to situaci ještě zhoršilo,” řekl Adam Pitman. "Procházka po písečném břehu na této pláži je velký hazard, měli štěstí, že jsme místo zrovna kontrolovali,” dodal Pitman.

Vedoucí mladých záchranářů Neil Thomas říká: “Jsou trénováni k tomu, aby byli pozorní. Ve vodě jsou každý den, jsou velmi aktivní, fyzicky připravení. Vypořádali se s tím velmi dobře.”

Britská média mladé hrdiny oslavují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám