Hlavní obsah

Slovenští policisté ze speciální jednotky hlídali prostitutky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sedm slovenských policistů bylo obviněno z kuplířství. Ve volném čase pracovali jako "ochrankáři" v erotickém salónu ve městě Senec na západě Slovenska. "Celkově bylo zadrženo deset osob," uvedl generální prokurátor Dobroslav Trnka. Hrozí jim až 12let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté ze speciální jednotky dělali ochranu prostitutkám nejen v erotickém saloně, ale také při tzv. eskortě. Policisté za ochranu žádali od prostitutek 60 procent výdělku. Podle generálního prokurátora policisté vydělali asi 30 tisíc eur.

Na zadržení gangu se podílelo 105 policistů, kteří vykonali celkem 19 domovních prohlídek. Na případu pracuje specializovaný tým složený ze tří prokurátorů generální prokuratury a policistů z policejního prezidia.

Podle televize Markíza se na Slovensku podařilo odhalit několik policejních gangů na základě výpovědi bývalého policisty Juraje Rosíka. Ten se zúčastnil vraždy podnikatele v obci Polomka. Rosík svědčil výměnou za nižší trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám