Hlavní obsah

Deutsche Bank nechávala dva roky špiclovat své manažery, tvrdí list

Právo, DPA, ČTK, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banka Deutsche Bank nechávala sledovat člena svého představenstva. List Süddeutsche Zeitung s dovoláním na finanční kruhy uvedl na svém webu, že cílem špiclování se stal Hermann-Josef Lamberti, který byl členem vedení finančního ústavu od roku 1999.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Článek

Švýcar Josef Ackermann (61), prezident Deutsche Bank, v úterý na hlavním shromáždění akcionářů ve Frankfurtu nad Mohanem, připustil, že „šlo o několik má,o případů, které nejsou aktuální“.

Deník Handelsblatt šel ještě dál: podle jeho informací se sledování mělo týkat zaměstnanců „od středního stupně řízení až po část nejvyšších špiček,“ stejně jako u železnic Deutsche Bahn a Telekomu. Jde prý o „jednomístný počet případů, přičemž podle vedení finančního ústavu šlo o ohrožení vnitřní bezpečnosti firmy“.

Obvinění s týkají let 2006 a 2007a byl při nich pravděpodobně porušen zákon, upozornil deník, Minulý týdne vyšlo najevo, že Deutsche Bank si najala právní kancelář, aby prošetřila „možné porušení vnitropodnikových a právních pravidel“. Mělo jít o oddělení bezpečnosti banky a šetření nemělo postihnout údaje o zákaznících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám