Hlavní obsah

Slovenský motocyklový závodník zahynul při tréninku, český bojuje o život

Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Smrt slovenského motocyklového závodníka Mateje Buryho si vyžádala sobotní nehoda na tréninku závodu Race for fun v Trenčíně. Český motorkář Jakub Króliczek, který do 31letého motorkáře narazil, byl hospitalizován v kritickém stavu. Sportovní komise Slovenské motocyklové federace po smrtelné nehodě akci zrušila.

Článek

Bury svým zraněním v nemocnici nakonec podlehl a stav Króliczka je nadále kritický.

Podle agentury SITA se tragédie odehrála na tréninku závodníků bez licence v kubatuře do 600 ccm. "Podle traťových komisařů došlo k tragédii na rovince, když jeden ze závodníků snížil rychlost kvůli poruše motocyklu a druhý do něho z neznámých důvodů zezadu narazil," uvedli organizátoři.

Na místo okamžitě dorazily sanitní vozy, lékaři oba závodníky stabilizovali a oba převezli do nemocnice v Trenčíně. Oba ještě s lékaři komunikovali.

Policejní mluvčí Katarína Hlaváčová uvedla, že do závodníka z Bratislavy narazil 22letý Čech. "Policie zahájila trestní stíhání ve věci trestného činu zabití," uvedla mluvčí, podle níž však zatím konkrétní osoba obviněna nebyla.

Reklama

Výběr článků

Načítám