Hlavní obsah

Italský lékař se chlubí, že "naklonoval" tři děti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Prominentní italský gynekolog Severino Antinori, známý kontroverzní pomocí starším ženám otěhotnět, tvrdí, že klonováním pomohl na svět třem dětem.

Článek

„Pomohl jsem k narození tří dětí za pomocí klonování. Byli to dva chlapci a dívka. Dnes je jim devět. Děti se narodily zdravé a perfektnímu zdraví se těší i nyní,“ řekl Antinori týdeníku Oggi.

Lékař podrobnosti nesdělil. Dodal jen, že byly použity buňky od tří otců, kteří byli neplodní a ženy pak uměle otěhotněly. Technický postup prý byl dokonalejší, než v případě první naklonované ovce Dolly v roce 1996.

Jestli Antinori mluví pravdu, byl by to první takový případ v Itálii, kde je klonování zakázáno. Sám protagonista prý raději hovoří o „genetickém překódování“ či „inovativních terapiích“. 

Není to první Antinoriho tvrzení, které v zemi vzbudilo rozruch. V roce 1994 pomohl 63leté ženě otěhotnět a před dvěma týdny oznámil, že stejně pomůže ženě, jejíž manžel je dlouhodobě v komatu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám