Hlavní obsah

VIDEO:Maďarský premiér odnesl v náručí mluvčí, která omdlela při tiskovce

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Mluvčí maďarské vlády Bernadett Budaiová omdlela v průběhu tiskové konference po nedělním mimořádném zasedání kabinetu. Pohotový premiér Ferenc Gyurcsány ji zachytil a vynesl v náručí.

Článek

Internetový portál nol.hu si všímá, že mluvčí od začátku tiskové konference těžce dýchala a vzápětí se jí udělalo nevolno. Pokusila se dostat k východu z místnosti, ale v těsné blízkosti premiéra upadla. Gyurcsány osvědčil svůj reflex a podařilo se mu mluvčí zachytit a vynést ze sálu.

Po deseti minutách se premiér vrátil před novináře a oznámil, že u mluvčí je už lékař a vše je v pořádku. Tiskovka následně pokračovala.

:. Maďarský premiér Ferenc Gyurcsány odnáší v náručí vládní mluvčí, která omdlela při tiskové konferenci.foto: Reuters

Tisková konference se týkala úsporných opatření, v rámci kterých vláda například navrhuje, aby se počet poslanců maďarského parlamentu snížil ze současných 386 na 199. Rovněž počet poslanců místních samospráv se má snížit ze současných 26tisíc na polovinu.

:. Mluvčí maďarské vlády Bernadett Budaiováfoto: Právo/Archiv

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám