Hlavní obsah

Čecha odsoudili v Anglii za pokus o únos ženy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský soud uznal v pátek vinným 27letého Čecha z pokusu unést ženu z parkoviště ve středoanglickém Granthamu. V sobotu to uvedl server Grantham Journal s tím, že muž může strávit dlouhou dobu ve vězení. O výši trestu se rozhodne příští týden.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Před soudem vypovídala čtyřicetiletá oběť, která popsala, jak ji koncem května 27letý Čech na parkovišti prodejny s potravinami Asda přepadl. Na břicho jí dal kuchyňský nůž s 18centimetrovou čepelí a řekl jí, aby jej odvezla.

„Otevřela jsem dveře na straně řidiče a dala tašku s nákupy na sedalo spolujezdce. Když jsem dala klíček do zapalování, všimla jsem si člověka kráčejícího mezi auty. Otevřel dveře, vlezl do auta a sedl si na můj nákup. Byly jsem šokována, v první chvíli jsem ani nevěřila, že mi vlezl do auta,“ vypověděla žena.

Tím však příběh nekončil. Muž chtěl, aby jej odvezla. Když to odmítla, vytáhl z bundy nůž se slovy „Seš cvok? Mám kudlu.“

Přepadená žena pak popsala další události: „Řekla jsem mu, že nikam nejedu. Jediné, na co jsem myslela, bylo to, že se musím dostat z auta.“ Upřímně přiznala: „Ječela jsem.“

Přepadená žena měla štěstí. Vzbudila pozornost jiného řidiče, který na parkovišti čekal, aby vyzvedl svou ženu. „Když viděl, že muž v mém voze měl nůž v ruce, zavolal z mobilu policii,“  řekl žalobce Garth Weetman. K výpovědi korunního svědka dodal: „V první chvíli si myslel, že se oba znají, ale zvědavost mu nedala a na podruhé to už viděl jinak.“

Čech, který žije v Granthamu, byl zadržen krátce po činu. Nůž však v ruce už neměl. Přiznal, že ženě vlezl do vozu, ale popíral, že by na ní vytáhl z bundy nůž. Podle policie z něj byl při zadržení notně cítit alkohol.

Porota jej na základě svědectví muže, který ženě pomohl, uznala vinným.

Podle britského serveru je odsouzeným 27letý Petr Skála, žijící v Granthamu. Soudce John Machin jel nechal ve vazbě dokud nebude vynesena výše trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám