Hlavní obsah

Starosta Vladikavkazu zemřel při atentátu

Novinky, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Starosta severoosetské metropole Vladikavkaz Vitalij Karajev ve středu ráno zemřel při atentátu, zastřelil jej neznámý útočník. Podle agentury RIA Novosti mohl na Karajeva vystřelit ostřelovač.

Článek

Karajeva neznámý úročník napadl v devět hodin místního času, když vycházel z domu a nasedal do auta. Zemřel na krátce poté na jednotce intenzivní péče na následky střelného zranění srdce. Policie se domnívá, že kulka pocházela od ostřelovače.

"Ve dveřích automobilu je jen jeden průstřel. Dá se tedy předpokládat, že padl jen jeden výstřel, který byl smrtelný,“ řekl zdroj agentury RIA Novosti.

O důvodech atentátu prezident Severní Osetie Tajmuraz Mamsurov nechtěl příliš spekulovat. "Zatím je těžké odhadnout, co za tím stojí. Začal pracovat teprve nedávno. Nevím, co si o tom mám myslet. Kdyby už byl ve funkci dlouho, mohli bychom si to nějak vykládat. Možná se někomu znelíbily jeho první kroky, že začal dělat pořádek,“ řekl Mamsurov.

Karajev se narodil v roce 1962, v čele vladikavkazské radnice stál od letošního února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám