Hlavní obsah

Itálie zatkla verbíře sebevražedných atentátníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská policie zadržela pět Afričanů, kteří jsou stíhání kvůli podpoře terorismu. Verbovali sebevražedné atentátníky pro útoky v Iráku a v Afghánistánu. Také financovali akce fundamentalistů. Úspěch v boji proti terorismu oznámila v sobotu policie v Bologni.

Článek

Zadrženi byli čtyři Tunisané a jeden Maročan. Po šestém členovi teroristické buňky policisté pátrají. Při koordinované akci policisté prohledali byty v Bologni, Imole au Milána. Pět podezřelých zatkli, šestý je na útěku.

Buňku vedl Tunisan Chálil Džaraja, plukovník islámských bojovníků, kteří válčili v Bosně v letech 1992-1995. Má i bosenský pas. Šéf policejního oddělení pro mezinárodní terorismus Claudio Galzerano uvedl, že i on je mezi zatčenými.

Proti dvěma zadrženým byla vznesena i obvinění z financování činnosti teroristů. Podezřelí prý pro tyto účely získávali peníze především fingovanými dopravními nehodami, po nichž od pojišťoven podvodně inkasovali peníze. Ty posílali do Bosny. I rekruti byly k dalšímu výcviku posílání do Bosny.

Buňku se podařilo odhalit na základě odposlechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám