Hlavní obsah

Řeckého podnikatele propustili po zaplacení výkupného

Právo, DPA, BBC, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Tučné výkupné 12 miliónů eur musela zaplatit rodina jednoho z nejúspěšnějších řeckých podnikatelů, majitele hliníkáren Alumil Jorgose Mylonase (49), za jeho propuštění. Tři ozbrojení muži se jej zmocnili před bezmála dvěma týdny v Soluni a drželi v zajetí na neznámém místě až do pondělí, kdy se rukojmí směl vrátit domů.

Článek

„Třináct dní jsem neviděl denní světlo,“ řekl poté Mylonas novinářům. Přesnou výši výkupného ale odmítl sdělit. „Známe ji jen já a moje žena,“ dodal s tím, že ji neřekl ani policii.

Řecký rozhlas hovoří o dvoumístné miliónové sumě v eurech, zatímco francouzská tisková agentura AFP napsala, že výkupné činilo dvanáct miliónů eur (288 mil. Kč).

„Je to pro mne zlá zkušenost, ale co vás nezabije, to vás posílí,“ komentoval dále Mylonas svůj zážitek. Kriminalisté nechtěli poskytnout médiím žádné podrobnosti k případu a jeho vyšetřování.

Únosy a vydírání jsou v Řecku podle BBC mnohem častější, než místní úřady oficiálně přiznávají. Incidenty se totiž většinou vyřeší zaplacením výkupného a veřejnost se nic nedozví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám