Hlavní obsah

Boje v Čečensku se opět rozhořely

Novinky, ČTK, aš, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GROZNYJ

K několika střetům mezi vzbouřenci a ruskými policejními silami došlo v posledních dnech Čečensku. V pondělí rebelové zapálili obrněné vozidlo a v další akci také zabili tři vojáky. Rusové naopak hlásí, že zničili jednu základnu vzbouřenců.

Foto: Mahmoud Raouf Mahmoud , Reuters

Transportér shořel. (ilustrační foto)

Článek

Ve vesnici Bamut v pondělí večer tři ozbrojenci začali střílet z granátometů a automatických zbraní na bojové vozidlo pěchoty. Posádce se podařilo opustit stroj bez újmy, obrněnec ale zcela shořel. Při přestřelce byl zraněn jeden z místních obyvatel.

Útok následoval jen několik hodin poté, co upadla do léčky skupina ruských pohraničníků. Rebelové tři vojáky zastřelili a pět zranili.

Podle úterních zpráv místního ministerstva vnitra už v neděli skupina policistů v lese bojovala s desetičlennou skupinou vzbouřenců. Nalezli i jejich základnu, kde byla nejen improvizovaná lůžka z větví a polyetylénu, ale také, spací pytle, léky a granátomet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám