Hlavní obsah

Italská rodina věznila ženu 18 let, protože měla nemanželské dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská policie v pátek osvobodila na jihu země ženu, kterou její rodina věznila ve svém domě 18 let, protože měla nemanželské dítě. O dramatickém případu informovala agentura ANSA.

Článek

"Dostali jsme anonymní telefonát, který naznačoval, že ve venkovském domě v oblasti Sant´Andrea u městečka Santa Maria Capua Vetere je už několik let uvězněná žena," sdělil agentuře policejní zdroj. Městečko leží poblíž Caserty severně od kampánského správního střediska Neapole.

Policisté dům prohledali a předali spravedlnosti 80letou matku, 51letou sestru vězněné ženy a jejího 45letého bratra. Trojice bude obviněna z únosu a ze špatného zacházení s osobami. V domě se nacházel i syn vězněné ženy, kterému je téměř 18 let.

Jak vyšetřovatelé zjistili, žena byla uvězněna už v roce 1990, když její rodina zjistila, že je těhotná.

"Vězněná žena přebývala v děsivých hygienických podmínkách, její zdravotní stav byl hrozný. Její chování jevilo známky zjevných psychických problémů. Zatím ale není jasné, zda jde o následek dlouhodobého věznění nebo zda tyto poruchy mají jinou příčinu," konstatoval policejní zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám