Hlavní obsah

Neonacisté si v Německu nechali vytisknout známku s Hessem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

V Německu se objevily poštovní známky s portrétem nacistického válečného zločince Rudolfa Hesse. Němečtí neonacisté zneužili služby, která umožňuje vyrobit známky s obrázkem podle přání zákazníka, a nechali na ně natisknout někdejšího spolupracovníka Adolfa Hitlera.

Článek

„Hessova známka je v oběhu,“ napsalo květnovém vydání Deutsche Stimme, tiskového orgánu krajně pravicové Národnědemokratické strany (NPD).

Mluvčí Deutsche Post Dirk Klasen potvrdil, že někomu se podařilo objednat si 20 známek prostřednictvím služby, která od února umožňuje zákazníkům vydávat vlastní známky.

Službu používají převážně gratulanti, kteří chtějí známým originálně poblahopřát k narozeninám či narození dítěte. Umožňuje jednotlivcům vytvořit si vlastní návrh na internetu a vydat ho v grafické podobě podle vlastního návrhu.

RUDOLF HESS

Byl blízkým spolupracovníkem Adolfa Hitlera. Byl s ním ve vězení za puč v roce 1922 a jako tajemník se podílel na sepsání Hitlerovy knihy Mein Kampf.

V roce 1941 odletěl do Velké Británie jednat s Winstonem Churchillem o příměří. Neúspěšně. Do Německa se už nevrátil, byl v Británii uvězněn.

Po válce byl odsouzen na doživotí. Ve vězení se několikrát pokusil o sebevraždu. V roce 1987 se mu pokus povedl. Bylo mu 93 let.

Zadavatel si může objednat 20 až deset tisíc známek, přičemž nejnižší cena za sérii činí 35 eur. „Přehodnotíme tyto postupy, abychom měli stoprocentní jistotu, že je nikdo nezneužije,“ uvedl Klasen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám