Hlavní obsah

V Tatrách při záchraně Čechů zasahoval vrtulník

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Až ve večerních hodinách skončila záchranná akce, při níž posádka vrtulníku Letecká záchranné služby Air Transport Europe převezla zraněného 31letého turistu z Liberce do nemocnice v Popradu. Horolezec se zranil při sestupu z Jastrabieho sedla, řekl Novinkám mluvčí leteckých záchranářů Pavol Svetoň.

Článek

"V posledním období čeští turisté scházejí se zraněnými do dolin a na chaty, odkud volají pomoc. Zbytečně se tím okrádají o čas a prodlužují transport zraněných. Stalo se to i v tomto případě. Vrtulník záchranné služby může zasahovat přímo v terénu, v místě, kde se nehoda stala," upozornil Svetoň.

Slovenská horská služba tento týden zachraňovala už tři české turisty. V úterý se postarala o 19letého muže na chatě U zeleného plesa a v pátek si v Nízkých Tatrách zlomil nohu český snowboardista. U 19letého turisty záchranáři zjistili problémy s dýcháním a bolesti v hrudníku. Po ošetření na chatě ho transportovali do Starého Smokovce, kde ho přeložili do sanitky.

V pátek ohlásila skupina českých turistů úraz v Jasné v Nízkých Tatrách. Český snowboardista si při pádu zlomil nohu. Záchranáři ho po ošetření přímo na místě naložili na kanadské sáně.

V pátek ohlásila skupina českých turistů úraz v Jasné v Nízkých Tatrách. Český snowboardista si při pádu zlomil nohu. Záchranáři ho po ošetření přímo na místě naložili na kanadské sáně.

Transport zraněného z oblasti Kotle Luková do oblasti Záhradky v Demänovské dolině byl podle internetové stránky Horské záchranné služby velmi náročný. Sanitka ho následně odvezla do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Letos v horách nikdo z turistů nezahynul

Letos se ve slovenských horách zranilo několik českých turistů, naštěstí se vše obešlo bez smrtelného úrazu. Začátkem března se těžce zranil český horolezec při výstupu v oblasti Žeruchových věží ve Vysokých Tatrách.

Při lezení spadl ze stěny. Horští záchranáři ho ošetřili přímo na místě a transportovali jej do Starého Smokovce.

V únoru zasáhla lavina čtyři české horolezce v oblasti Malé Zmrzlé doliny. Tři muži se z laviny dostali sami a bez zranění. Žena, kterou vytáhli záchranáři, utrpěla jen lehká zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám