Hlavní obsah

Sníh zkomplikoval dopravu v Německu a Belgii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN/BRUSEL

Vydatné sněžení zkomplikovalo v úterý ráno dopravu v Belgii a na severu i jihu Německa. V Belgii musela být dočasně uzavřena dálnice mezi Lutychem a Lucemburkem.

Článek

Belgičtí silničáři nechali v šest hodin ráno uzavřít dálnici E25, protože se jim z vozovky nedařilo včas odklízet sníh. Řada kamiónů na dálnici uvízla po smyku, některé se vzpříčily přes vozovku a zablokovaly provoz.

V Německu zasáhlo sněžení především jižní část regionu Schwarzwald v okolí stejnojmenného pohoří. Kvůli břečce a náledí byly vozovky nesjízdné i v místech , kde napadlo relativně málo sněhu. V Severním Porýní-Vestfálsku, zejména v pohoří Eifel a kolem Bonnu, se řada vozovek změnila v kluziště.

Tři lidé se vážně zranili při nehodách v Porýní-Falci. Při první nehodě spadl na projíždějící osobní vůz strom, nalomený o dva dny dříve vichřicí Emma. V autě byl zraněn muž a žena. Další osoba se zranila při čelní srážce na zasněžené silnici v pohoří Taunus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám