Hlavní obsah

Masový vrah Fourniret je podezřelý z dalších zločinů

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Seznam obětí francouzského masového vraha mladých žen a dívek Michela Fournireta (65) se rozšířil. Několik týdnů před zahájením procesu, kde se tento bývalý lesník bude zodpovídat zatím ze sedmi vražd, mu vyšetřovatelé přičítají další dvě oběti.

Foto: Profimedia.cz

Michel Fourniret

Článek

Jde o devatenáctiletou tělesně postiženou Marie-Angele Domeceovou, která v roce 1988 zmizela na nádraží v Auxerre, a dvacetiletou Angličanku Joannu Parrishovou, jež byla nalezena mrtvá poblíž téhož města.

Soud s Fourniretem začne 27. března, ale justice do té doby prý již nestihne dva nové případy do nadcházejícího projednávání zapracovat. Délka procesu se odhaduje na dva měsíce.

Porota při něm bude posuzovat vraždy, které měl „lovec panen“ Fourniret spáchat v letech 1987 až 2000 na francouzské i belgické straně Arden. Řadu vražd Fourniret již přiznal. Spolu s ním je z nich obviněná i jeho manželka Moniqie Olivierová, kterou vyšetřovatelé podezřívají, že Fourniretovi pomáhala.

Oba byli zatčeni v Belgii v červnu 2003. Na Fournireta tehdy policii upozornila 13letá dívka konžského původu, které se ze zajetí pachatele podařilo uniknout.

Fourniret byl již v 80. letech odsouzen ve Francii k sedmi letům za znásilnění nezletilých dívek. Po dvou letech ho propustili na svobodu, načež se usadil v belgické obci v Ardenách poblíž francouzských hranic, kde začal páchat další zločiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám