Hlavní obsah

Na Slovensku odhalili tajnou fabriku na cigarety

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Nelegální fabriku na výrobu cigaret objevili minulý týden slovenští celníci v obci Moravský Svätý Ján na západě země. Jak v pondělí informoval ředitel Celního kriminálního úřadu Jozef Dudáš, linka na výrobu cigaret byla ukryta v areálu místního zemědělského družstva.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Na krabičkách cigaret byly nápisy ve francouzštině, proto předpokládáme, že cigarety byly určeny pro trh ve francouzsky hovořících zemích," uvedl Dudáš. Když do objektu vtrhli celníci, z linky ještě vyjížděly nelegálně vyrobené cigarety.

Zásahová jednotka na místě zadržela několik lidí, které odevzdala policii. Bylo mezi nimi několik Vietnamců, kteří měli trvalý pobyt v České republice. Čtyři z nich byli do ČR vyhoštěni.

Policie obvinila dva Slováky a jednoho Vietnamce, kterým hrozí až 12 let vězení.

Celníci zadrželi na místě 1,3 miliónu kusů cigaret a 9,2 tun tabáku pocházejícího z Moldavska. Ve skladu v nedalekém městě Malacky našli celníci 3,6 miliónu kusů cigaret. Únik na dani představuje 28,2 miliónu slovenských korun.

Podobnou nelegální linku na výrobu cigaret objevili celníci loni v obci Orechová Potôň na jihu Slovenska.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám