Hlavní obsah

Ve vesnici ve Walesu páchají mladí lidé řetězově sebevraždy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRIDGEND

Detektivové ve Walesu vyšetřují bizarní vlnu sebevražd mladistvých v jižním městečku Bridgend. V jeho okolí zemřelo v uplynulých 12 měsících dobrovolně mnoho teenagerů a několik dalších se o sebevraždu pokusilo. Motivem pro deprimované mladé lidi se zdá být snaha o získání nesmrtelnosti na internetu, napsal ve středu deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Mladí lidé trávili na internetových fórech několik hodin denně. Ilustrační foto

Článek

Spousta obětí měla vlastní stránky na internetovém portálu Bebo, na němž trávila několik hodin denně. Krátce po jejich smrti byly zřízeny další stránky k uctění jejich památky, což vede policisty k domněnce, že následná prestiž a zájem ostatních vede mladé lidi k sebevraždě.

Poslední obětí je sedmnáctiletá Natasha Randallová, kterou našli minulý čtvrtek oběšenou v rodinném domě. Během 24 hodin se pak pokusily zabít další dvě její kamarádky. Obě patnáctileté dívky skončily v nemocnici, stav jedné je vážný.

Pár hodin po smrti Randallové vznikly na internetu památeční stránky s fotkami, videozáznamy a vzkazy. Stránky navštívily stovky lidí. Sebevražda Randallové následovala v okolí Bridgendu po podobných činech 20letých Liama Clarka, Thomase Daviese, 27letého Garetha Morgana, 19letého Davida Dillinga, 18letého Dalea Crolea a 17letého Zacharyho Barnese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám