Hlavní obsah

Britský soud začal projednávat vraždy prostitutek

ČTK, BBC, aš, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Soud v britském Ipswichi začal v pondělí projednávat případ vražd pěti prostitutek z Ipswiche. Před soudem kvůli nim stojí devětačtyřicetiletý Steve Wright, který byl obviněn na konci roku 2006. Svou vinu popírá.

Článek

Těla 25leté Gemmy Adamsové, 19leté Tanie Nicolové, 24leté Anneli Aldertonové stejně staré Pauly Clennelové a 29leté Annette Nichollsové byla nalezena v okolí Ipswiche během deseti dnů v první půlce prosince 2006.

Vyšetřování bylo zahájeno 1. listopadu, kdy bylo nahlášeno zmizení Nicolové. O dva týdny později se začalo pátrat po druhé nezvěstné prostitutce Adamsové. Její tělo bylo nalezeno 2. prosince. Tělo Nicolové bylo nalezeno v potoce 8. prosince. O dva dny později objevil motorista tělo Aldertonové. Za další dva dny byly nalezena těla posledních dvou prostitutek.

Na některých tělech byly stopy po škrcení, a proto byl vrah přezdíván jako „suffolský škrtič.“ Ipswich leží asi 110 kilometrů severovýchodně od Londýna v hrabství Suffolk.

Pátrání po něm se účastnilo na 300 policistů z celého Spojeného království. Na konci roku zadrželi podezřelého Wrighta a obvinili jej. Bývalý stevard z luxusní lodi Queen Elizabeth II Steve Wright byl rozvedený a byl klientem prostitutek.

Na úvod procesu Wright potvrdil svou totožnost a pak začal výběr poroty. Ve venkovských oblastech kolem Ipswiche asi 110 kilometrů severovýchodně od Londýna.

Reklama

Související témata:

Související články

Anglie se bojí sériového vraha prostitutek

U východoanglického města Ipswich se v posledních osmi dnech našly mrtvoly tří prostitutek a jedna další se pohřešuje. Policie vyzvala všechny místní ženy,...

Výběr článků

Načítám