Hlavní obsah

Na Slovensku zaútočila medvědice na skupinu myslivců

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Hororový zážitek má za sebou skupina myslivců, na které ve středu u obce Valaská Belá na středním Slovensku zaútočila medvědice. Napadla několik mužů a dvěma způsobila zranění. Až následně se dalšímu myslivci podařilo 150 kilogramovou medvědici skolit.

Článek

Myslivci pořádali hon na divočáky, když na 65letého Jozefa Murgaše zaútočila medvědice. Prokousla mu kabát a zranila ho na ruce. Další myslivec se snažil rozzuřenou šelmu zahnat střelbou, ale medvědice zaútočila i na něho. "Vystřelil jsem do vzduchu. Obrátila se ke mně, a jak se rychle blížila, druhou ranou jsem ji asi minul," líčil situaci Milan Hrubina.

Muž se bránil, ale zvíře ho svalilo na zem. Naštěstí v té chvíli přiběhl třetí lovec a zvíře zastřelil. Nejvážnější zranění měl Murgaš, ale po ošetření v nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Další lovci pálit nemohli, aby nezasáhli své kolegy.

Muži byli v šoku ještě několik minut po útoku. "Chodím na lov 60 let, ale takovýto útok jsem ještě nezažil a nechtěl bych to zažít znova," řekl Murgaš.

Místní lidé říkají, že medvědi jsou ve zdejším Strážovském pohoří přemnoženi a před zimou si nedokázali sehnat dostatek potravy. Proto se potulují po okolí a ohrožují lidi. Místní myslivecké sdružení už požádalo ministerstvo životního prostředí o odstřel dvou jedinců, ale povolení zatím nedostalo.

Podle oborníků se v teplé zimě medvědi probudili.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Slovensku pokousal medvěd muže

Jen sto metrů od domu napadl v neděli medvěd 54letého muže z obce Stankovany v okresu Ružomberok. Medvěd ho kousnul do zadní části těla a do nohy a následně...

Na Slovensku opět napadl medvěd člověka

Vážná zranění způsobil medvěd 40letému Imrichovi nedaleko obce Sebechleby na středním Slovensku. Jak informovala televize Joj, obyvatelé obce jsou z útoku...

Slovensko chce redukovat počty medvědů

Slovensko opět uvažuje o regulaci počtu medvědů, jejichž množství se odhaduje na 850. "Tento počet je neúnosný a je potřebná regulace. Optimální počet je 400...

Výběr článků

Načítám