Hlavní obsah

Na přední banky v Británii útočí čínští počítačoví špióni

Novinky, rei, The Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Šéf britské rozvědky MI5 Jonathan Evans varoval přední instituce v zemi před počítačovou špionáží ze strany Číny. Učinil tak minulý týden v tajném dopise, o němž informoval list The Times of London.

Článek

Evans varoval tři stovky šéfů předních bank a právnických firem, že na ně útočí počítačoví špióni z čínských státních organizací. Jeho zpráva byla rovněž umístěna v utajované sekci internetových stránek britské vlády. Popisuje čínské softwarové “trojské koně”, které se různě snaží dostat do počítačových systémů a ukrást z nich tajná data.

Není to poprvé, co je Čína obviňována z počítačové špionáže a pirátství, námitky před časem vznesly mimo jiné i USA a Německo, které zaznamenalo útok na počítače úřadu kancléřky Merkelové. Peking se nařčení brání, tvrdí, že také jeho systémy jsou cílem útoků.

Podle zprávy prodejce zabezpečovacího software McAfee, která se zakládá na informacích bezpečnostních expertů z NATO, FBI a dalších zpravodajských organizací, stáli letos čínští piráti za každým čtvrtým z pěti útoků na vládní cíle ve světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám