Hlavní obsah

Při požáru v Paříži zemřeli dva hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Během pátečního požáru auta ve francouzské metropoli Paříž zemřeli dva hasiči. Kvůli ohni se zřitila část domu, kde vůz parkoval. Auto začalo hořet v garáži v 19. čtvrti, kde žije mnoho chudých arabských a afrických přistěhovalců.

Článek

Automobil večer vybuchl a následně začal hořet. Při likvidaci ohně se na dva hasiče zřítila zeď postiženého objektu. Zhroutila se tři z pěti pater hořícího domu. Stovce hasičů se podařilo plameny uhasit během dvou hodin.

Oba muži zemřeli po převozu do nemocnice. "Zemřel v nemocnici v 6:30 ráno na následky svých zranění," uvedla o druhé pběti policejní prefektura. Hasiče se podařilo vyprostit ze sutin až po devíti hodinách a do nemocnice byl převezen s četnými zlomeninami. Jeho kolega podlehl zraněním o tři hodiny dříve.

Požár v severovýchodní části Paříže vyvolal rozruch, když se nad postiženou částí metropole začalo vznášet velké mračno černého kouře. Ještě v pátek večer se na místo vydali mimo jiné ministryně vnitra Michele Alliotová-Marieová a pařížský policejní prefekt Michel Gaudin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám