Hlavní obsah

Evropské dálnice budou o víkendu ucpané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN/VÍDEŇ

Na dlouhé čekání v dopravních zácpách se musí připravit řidiči o tomto víkendu v Rakousku a v Německu. Ve osmi německých spolkových zemích včetně Severního Porýní-Vestfálska se 17 milióny lidí a také v Nizozemsku a ve Švýcarsku končí prázdniny. Očekává se i hromadný návrat rekreantů od Jadranu. Před zácpami varovaly rakouský autoklub ÖAMTC a německý autoklub ADAC.

Článek

V sobotu ráno doprava nejvíce vázla směrem na Jadran. Na dálnici A10 před Tauernským tunelem se vytvořila kolona dlouhá asi 17 kilometrů.

Podle ÖAMTC v ní uvízli převážně opozdilci, kteří zamířili na dovolenou u Jaderského moře. Čekací doba na průjezd tunelem se dopoledne pohybuje mezi třemi až čtyřmi hodinami.

Německý automotoklub ADAC předpokládá velmi silný provoz hlavně ve směru z jihu na sever. Velký nápor se čeká hlavně na dálnicích A7 v úseku Kempten-Würzburg-Hamburk, dále na A3 z Norimberku přes Frankfurt nad Mohanem do Oberhausenu nedaleko nizozemských hranic. ¨

Složitou dopravní situaci očekávájí  i na dálnici A4 spojující Erfurt a Drážďany, A8 mezi Salcburkem, Mnichovem a Karlsruhe, a také na A9 z Mnichova do Berlína.

V Itálii bude těžko průjezdná Brennerská dálnice A22 a také všechny přímořské dálnice. V Chorvatsku pak zejména A1 spojující Záhřeb, Zadar a Split a na A6 spojující Karlovac a Rijeku.

Reklama

Výběr článků

Načítám