Hlavní obsah

Slováci nesmějí do Emirátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA/DUBAJ

Spojené arabské emiráty pozastavily vydávání víz občanům Slovenska. Informovala o tom ve středu televize Markíza. Za opatřením je prý dubnová velká loupež v dubajském klenotnictví, připisovaná Slovákům.

Článek

Zprávu, že emiráty bez udání důvodu přestaly vydávat víza, potvrdila slovenská diplomacie. "Ministerstvo dělá vše pro to, aby se situace co nejdříve vyřešila," řekl Igor Pokojný z tiskového odboru.

Pachatele loupeže, která prý zavinila potíže s vízy, policie po dvou týdnech zatkla. Vyšlo přitom najevo, že šperky v hodnotě 100 miliónů korun neuloupili zamaskovaní Slováci, ale Srbové.

"Vůbec nikdo nedokáže oficiálně vysvětlit, proč se zablokovalo vydávání jakýchkoliv víz Slovákům," postěžovala si Slovenka žijící v Dubaji.

Několika šťastlivcům se správnými konexemi se prý víza přeci jen podařilo sehnat, ale není známo, kdy a jak zůstanou vyřízeny ostatní žádosti o víza.

Reklama

Výběr článků

Načítám