Hlavní obsah

V Paříži představili levnější a efektivnější lék proti malárii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská farmaceutická společnost Sanofi-Aventis představila společně s neziskovou iniciativou za léky pro opomíjené choroby (DNDI) v Paříži nový, nízkorozpočtový lék Asaq proti malárii, určený především pro léčbu dětí v subsaharské Africe. Nový prostředek je údajně kombinací dvou jiných, které se v minulosti ukázaly být úspěšnými v potírání nemoci.

Článek

Podávání a užívání léku je podle vědců snadné a jednoduše pomáhá podpořit obranyschopnost organismu proti malárii, na niž ročně ve světě umírají téměř tři milióny lidí, z nichž většina pochází z Afriky.

Jen na černém kontinentě zemře ročně na malárii více než jeden milión dětí, nemoc tam denně postihuje na tři tisíce dětí mladší pěti let. To by mohlo brzy změnit zavedení nového léku.

Postiženým dětem by totiž mělo stačit užití jedné tablety denně, a to po dobu pouhých tří dní. Dospělým se doporučují dvě tablety denně během stejného časového období. Dosud byla potřeba brát šest tablet antimalarik denně, a sice po dobu pěti dnů.

Nový lék bude navíc levnější, neboť jej jeho výrobci nedají patentovat a jeho levnou výrobu tak mohou zahájit i jiné společnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám